Aanvragen

Hoe kan een bedrijf een stage-bachelorproef aanvragen?

Een voorstel doen van een stage-bachelorproef

Voor het academiejaar 2020-2021 kunt u een aanvraag doen:

  • Tot 31 augustus voor een stage in het eerste semester.
  • Tot 18 september voor een stage die enkel in het tweede semester kan plaatsvonden).

U kunt de aanvraag doen door de vragenlijst:  Vragenlijst-aanvraag-stage-bachelorproef – 2020-2021 in Word-formaat door te sturen naar Arne Vandenbussche (arne.vandenbussche@vives.be) met als onderwerp: “Aanvraag bachelorproef TI” + naam van het bedrijf. In de vragenlijst wordt informatie gevraagd over het bedrijf (adres, contactgegevens, aantal informatici, bedrijfsactiviteit) en over de concrete opdracht (technologie, aard van het project, korte beschrijving). Er wordt ook gevraagd of u bereid bent om een eindwerk met afstandsstudenten te doen en of u inkomende Erasmusstudenten (voertaal Engels) op te nemen. Wij zijn ook geïnteresseerd in buitenlandse stageplaatsen in vestigingen van uw bedrijf.

Verloop van het toewijzingsproces

In de maand oktober worden de voorstellen door ons op geschiktheid geëvalueerd en aan de studenten voorgelegd. De studenten kunnen dan hun voorkeur voor een project geven. Dan nemen zij contact op met het bedrijf, alleen of per twee. Studenten kunnen ervoor kiezen om hun bachelorproef per twee te doen. Het bedrijf kan de studenten dan uitnodigen voor een gesprek. We streven ernaar dit toewijzingsproces ten laatste in november af te ronden. De studenten die hun bachelorproef in het tweede semester doen, brengen begin februari een tweede kennismakingsbezoek aan het bedrijf. Op die manier kunnen zij het project, hun bedrijfsmentor en het bedrijf beter leren kennen. Op 23 maart 2020 start dan de effectieve stage.

Voor stages die in het eerste semester plaatsvinden, wordt dit hele toewijzingsproces in de maand september uitgevoerd.

Wij zijn er ons van bewust dat er tussen de indienen van een projectvoorstel (augustus-september) en de start van de stage heel wat tijd voorbij gaat en dat de behoeften van het bedrijf intussen gewijzigd zijn. Het is geen probleem om het ingediende project te vervangen door een ander project dat qua inhoud en complexiteit vergelijkbaar is.

In tijden van COVID-besmetting schakelen heel wat bedrijven over op telewerk. In dat geval is telewerk door de studenten ook mogelijk.