BMI berekenen

BMI berekenen

Deze App bevat berekening van:

BMI index Berekenen

De BMI of Body Mass Index is een eenvoudige manier om te berekenen of je gewicht gezond is in verhouding met je lengte, leeftijd en geslacht. BMI test kunt u uitrekenen of u ondergewicht of overgewicht heeft.

Dagelijkse calorie-inname

Bereken je BMR of Body Metabolism Rate en je weet hoeveel calorieën je lichaam verbruikt als het in rust is. U zult in staat om te weten hoeveel calorieën je nodig hebt om elke dag te eten om in staat om te behouden of om gewicht te verliezen.

Uitrekenen Vetpercentage

Bij het uitrekenen van je BMI wordt alleen gekeken naar je lichaamsgewicht, maar houd verder geen rekening met je lichaamsvet. Door het uitrekenen van je vetpercentage kan je meten of je een gezond vetpercentage hebt.

WHtR (Verhouding Taille-Lengte)

Recent onderzoek suggereert dat berekenen verhouding Taille-Lengte een betere voorspeller van risico’s is dan de gebruikelijke meetmethode voor obesitas, de BMI index test. In het ideale geval zou iedereen moeite moeten doen om de omvang van hun taille lager te houden dan de helft van hun lengte.

Voordelen :

-Handig en eenvoudig in gebruik.

-Naast BMI kan je ook andere parameters berekenen, wat niet altijd het geval is bij andere apps die u ook willen doen afslanken.

Nadeel :

-Wetenschappelijke achtergrond niet altijd duidelijk, zeker ivm verhouding taille-lengte. Bron niet vermeld

-Is één van de vele apps die in het rijtje van ‘ik wil afvallen’ passen.

Leave a Reply