Fit in je Hoofd

Fitinjehoofd

  • Vind je het belangrijk om goed in je vel te zitten?
  • Neem je graag tijd voor jezelf?
  • Ben je graag veerkrachtig, ook op moeilijke momenten?

Dan is Fit in je Hoofd iets voor jou!

Met deze website leer je controle over je eigen leven te hebben. Je leert jezelf te waarderen. Je kan het hoofd bieden aan stress en tegenslag. Je leert positief in het leven te staan.

En dat voelt goed! Via 10 tips kan je zélf aan de slag met je eigen veerkracht.

Deze website is bedoeld voor mensen ouder dan 16 jaar. Ben je jonger? Neem dan een kijkje op www.noknok.be. Fit in je Hoofd is een campagne van de Vlaamse overheid.

De website bestaat uit 4 grote delen:

10 stappen

Hier vind je info en tips om stevig in het leven te staan. De 10 stappen helpen je geestelijk gezond te voelen. Een goede geestelijke gezondheid stelt je in staat om je kansen te benutten. Je gaat goed om met wat er op je pad komt. Meer nog, je groeit.

Elke stap geeft niet alleen info over wát je kan doen maar ook hoe je er in het dagdagelijkse leven mee om kan. Bovendien vind je leuke foto’s, filmpjes, verhalen en opdrachten. Je kan de 10 stappen in willekeurige volgorde doorlopen. Kies een stap die je leuk vindt en ga ermee aan de slag.

Naar de 10 stappen

Mijn veerkracht

Hoe veerkrachtig ben jij? Kan jij om met stress? Vul de test in en ontdek het.

Creëer online je eigen persoonlijke ‘werkruimte’! Je kan er aan de slag gaan met de vele tips, info en opdrachten. Volg je vooruitgang op en versterk je veerkracht. Geef jouw feel good gevoel een extra zetje.

Bovendien is het een uniek concept in ons land: wij bieden je (helemaal gratis!) advies op maat gedurende het hele proces. Zo kan je makkelijk de 10 stappen in je eigen leven inbouwen.

Maak je eigen collectie aan van je favoriete filmpjes en citaten, creëer een persoonlijke dagboek en beleef plezier aan het ontdekken van … jezelf!

Er is ook een bijhorende mobiele app. Aan de hand van leuke tips kan jij nu altijd en overal ‘Fit in je Hoofd’ zijn!

Net iets anders

Hier geven we je een overzicht van andere bestaande websites die misschien beter bij jou passen:

  • Ben je ouder dan 60 en ga je liever in groep aan de slag? Neem dan een kijkje bij Zilverwijzer.
  • Ben je tussen 12 en 16 jaar en op zoek naar informatie over omgaan met een dip en je goed in je vel voelen? Ga naar NokNok.
  • Lees je niet graag veel informatie op een website en heb je problemen (geld, sociaal, werk, huisvesting, …). Dan kan je in groep aan de slag met de Goed-Gevoel-Stoel.

Hulp nodig?

Toch nood aan een extra steuntje in de rug? Hier vind je info over de meest voorkomende psychische problemen en waar je terecht kan met vragen of voor hulp.

Voordeel :

Mooi initiatief met combinatie van website en app

Leave a Reply